חברות משלוחים בארץ:
חברות משלוחים בארץ באספקת יעילות: תעשיית המשלוחים המשגשגת של ישראל
ישראל ראתה צמיחה מהירה בתעשיית המשלוחים שלה בעשור האחרון. עם עשרות סטארטאפים מקומיים שנכנסו למקום יחד עם ענקיות עולמיות כמו אמזון. מונע על ידי הגדלת דרישות המסחר האלקטרוני וחידושים בטכנולוגיה לוגיסטית, אקו-סיסטם המסירה של ישראל משגשג. חברות תוצרת בית מגדירות סטנדרטים חדשים עם אלגוריתמים מתקדמים. כלי רכב חשמליים, רובוטים מחנות לדלת ועוד.
שולטות בתחום הן ענקיות משלוחים כמו אמזון, UPS, FedEx ו-DHL, שהקימו פעילות נרחבת ברחבי ישראל. עם זאת, הרבה מהחדשנות מגיעה מסטארטאפים מקומיים מחורבנים הרותמים את יכולות האופטימיזציה והאוטומציה העדכניות ביותר. שליחים זריזים אלה מספקים משלוח מהיר ובמחיר סביר עם השפעה מינימלית על הסביבה.
בחזית נמצאת Optimus. אפליקציית משלוחים מונעת בינה מלאכותית התאמת הזמנות לנהג הזמין הקרוב ביותר. על ידי אופטימיזציה של מסלולים בזמן אמת, הוא מבטיח משלוח תוך פחות משעה עם צריכת דלק מינימלית. 10bis היא אפליקציית משלוחים פופולרית נוספת לפי דרישה עבור מזון. מצרכים וסידורים אחרים עם יותר מ-2,000 קבלנים שממלאים הזמנות.
סטארט-אפים בוחנים גם שיטות משלוח עתידניות. Flytrex הייתה חלוצה בשירות משלוחי מזל"טים למגרשי גולף ואזורי פרברים. בינתיים מובילאיי בוחנת רובוטי משלוח בנהיגה עצמית שיכולים לנווט באופן אוטונומי במדרכות. שקט תחבורה חדשנית עם טנדרים חשמליים קטנים ואופניים למסירה לקילומטר האחרון.
מה שמייחד את נוף המשלוחים בישראל
חברות משלוחים בארץ – צפיפות מוקדי הלוגיסטיקה והמחסנים הקרובים למטרופולינים. לדוגמה, חברת שיתוף הנסיעות Via מפעילה את מתקן המיון הגדול ביותר במדינה שמזין חבילות למרכזי הפצה משולבים ברחבי הערים הגדולות. זה מאפשר משלוח מהיר ביום המחרת.
פלטפורמות חברות משלוחים בארץ, המספקות קייטרינג לצרכנים בעלי ידע דיגיטלי של ישראל, ממשיכות להוסיף תכונות לנוחות ולהתאמה אישית. 10bis מציעה משלוחים מתוכננים, בעוד Emirates Delivers הציגה לוקרים דיגיטליים שבהם לקוחות יכולים לאסוף חבילות שלא נענו באמצעות ברקודים הנשלחים לטלפונים שלהם. חלק מהשליחים אף מאפשרים לבחור חלון משלוח של שעה.
הביקוש עולה בחברות משלוחים בארץ גם למשלוחי מכולת באותו יום מרשתות הסופרמרקטים הגדולות. שופרסל מציעה משלוחים של שעתיים המופעלים על ידי סטארטאפים בנהיגה עצמית כמו Mobileye, בעוד המתחרים Supersol ורמי לוי מתהדרים בשירותי משלוח אקספרס משלהם. פלטפורמת גילוי המסעדות Wolt. משמשת כיום מסעדות לטיפול במשלוחי מזון.
הצמיחה הזו היא למעלה מ-800 מיליון דולר במימון שמציף את הסטארט-אפים הלוגיסטיים של ישראל רק בשנת 2021. מגובה בהשקעות הון סיכון פוריות, העתיד נראה מזהיר עבור אספקה ישראלית, שכן שחקנים מתפתחים מאתגרים את הענקיות העולמיות, עם יעילות וקיימות בתור סדר העדיפויות. צרכנים יכולים לצפות לשירותים מהירים. נקיים ומותאמים יותר אף יותר. כשהחדשנות הישראלית מובילה.